Hoitotyön tutkimussäätiö

Muistava-hanke vastaa muistisairaan asuinmuodon puheeksi ottamisen haasteeseen

Tiedote julkaistu: 04.02.2019, 10:55
Hoitotyön tutkimussäätiön ja Muistiliiton tiedote:

Ikäihmisten ja muistisairaiden pitkäaikaishoito on puhuttanut viime aikoina pitkäaikaishoidossa ilmenneiden puutteiden ja laiminlyöntien vuoksi. Tämä on herättänyt huolta etenkin muistisairaiden ja heidän omaistensa keskuudessa, sillä nykyisellään muistisairaan turvalliseen ja mielekkääseen asumiseen liittyvät kysymykset otetaan usein puheeksi liian myöhään, jolloin heidän mahdollisuutensa vaikuttaa muistisairaan asumispaikkaan ovat vähäiset. Hoitotyön tutkimussäätiön ja Muistiliiton yhteisessä Muistava-hankkeessa kehitetään ratkaisuja muistisairaan asuinmuotoon liittyvien kysymysten oikea-aikaiseen puheeksi ottamiseen yhdessä muistisairaiden, heidän omaistensa, ammattilaisten, vapaaehtoistoimijoiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Lue tiedote kokonaisuudessaan

Sivua viimeksi päivitetty 15.2.2019

Ajankohtaista

Vieraat tekevät juhlan. Lämmin kiitos kaikille vuoden 2019 IV symposiumiin osallistuneille! Kiitos myös kaikille esiintyjille sekä työryhmässä mukana oleville!
Hotuksen tutkimusjohtajan Arja Holopaisen avauspuheenvuoro: IV Terveysalan kansallinen näyttöön perustuvan toiminnan symposium 14.2.2019
Nähdään symposiumissa ja otetaan #näyttökäyttöön hoitotyössä!

Uutisarkisto »