Skip to main content

Vuoden 2024 ensimmäinen Näyttövinkki®-päivitys

Hotuksen perustehtävänä on tiivistää luotettavaa, laadukasta ja ajantasaista tutkimusnäyttöä hoitotyön käyttöön. Ajantasaisuuden varmistamiseksi olemme kehittämässä Näyttövinkkiemme® päivitysprosessia. Tänään julkaistu Näyttövinkki® 2/2024 on vuoden 2024 ensimmäinen Näyttövinkki® -päivitys, joka kysyy: Millaisia vaikutuksia mindfulness-harjoitteilla on hoitotyöntekijöiden kokemaan psykologiseen hyvinvointiin? Psyykkisen kuormittumisen tunnistaminen…

Tiedote raportin julkaisusta: Toteutuuko hoitotyö Suomessa näyttöön perustuen?

Tiedote raportin julkaisusta: Toteutuuko hoitotyö Suomessa näyttöön perustuen?
Hotus toteutti loppuvuodesta 2021 järjestyksessään toisen näyttöön perustuvan hoitotyön ja sitä tukevien tekijöiden tilaa arvioivan kansallisen kyselyn. Raportti kyselyn tuloksista julkaistiin 9.6.2022. Kansallisen kyselytutkimuksen tarkoituksena oli kuvata näyttöön perustuvan hoitotyön ja sitä tukevien tekijöiden tilaa Suomessa. Kyselyn aineisto kerättiin sähköisellä…

Blogivieraana Arja Holopainen – Teemme tätä kansalaisia varten

”Olemme kaikkien hoitotyöntekijöiden asialla, ja lopulta, teemme tätä työtä potilaiden ja asiakkaiden parhaaksi.” – Arja Holopainen, tutkimusjohtaja, Hotus Tuoreimmassa Hotus-blogissa vieraana ollut Arja Holopainen painottaa, että näyttöön perustuva toiminta ei ole erillistä eikä päälle liimattua toimintaa arjen hoitotyössä, vaan se…

Näyttövinkki® 3/2022: Millainen on hoitotyöntekijöiden asenne mielenterveyspotilaiden fyysistä rajoittamista kohtaan ja miten rajoitusten käyttöä voidaan vähentää?

Hoitotyöntekijät kokevat potilaiden fyysisen rajoittamisen vaikeana asiana. Asenteet ovat kuitenkin vaihtelevia, vaikka muutos rajoittamista vähemmän sallivaan suuntaan on havaittavissa. Eristämistä ja sen kestoa voivat vähentää mm. yksilöllinen hoidon suunnittelu, potilaan eristyshistorian tunteminen, riskien arviointi, ympäristöön liittyvät toimet sekä eri menetelmien yhdistäminen.…

Suomen ensimmäiset aluevaalit – Hotuksen teesit 2022

Hoitotyön tutkimussäätiö (Hotus) näkee, että olemme todella tärkeän asian äärellä, kun valitaan päättäjiä tuleville hyvinvointialueille. Heidän päätöksillään tulee olemaan iso merkitys myös hoitotyöntekijöille. Hotus haluaa omalta osaltaan tuoda tiedoksi mielestämme tärkeät teesit ja ratkaisuehdotuksemme, joiden avulla voidaan edistää hoitotyön kehittämistä…

NPT-kysely 2021 – EBP-undersökning 2021

Kaipaatko hoitotyöhön yhtenäisiä ohjeistuksia ja tutkimusnäyttöä sen perustaksi? Onko teillä käytössä hoitosuosituksia ja miten tutkimustiedon hyödyntämistä tuetaan työssäsi? Keräämme nyt tietoa kyselytutkimuksella siitä, toteutuuko hoitotyö Suomessa tutkimusnäyttöön perustuen. Keräämme tiedot nimettömänä. Miksi kysely tehdään? Se tuo hoitotyöntekijöiden äänen kuuluviin siitä,…

Tiedote 18.8.2021: Hoitotyön merkityksen aliarviointi voi kostautua miljoonien kustannuksina

Valtion vuoden 2022 talousarvioesityksessä hoitotyöhön kohdentuvia hoitosuosituksia tuottavalle Hoitotyön tutkimussäätiölle (Hotus) esitetty rahoitus on jälleen lähes 50 % pienempi kuin vastaavalle lääketieteen edustajalle. Lääketieteen ohella myös hoitotyö tarvitsee riittävät resurssit toimintansa tueksi. Hoitotyön yhtenäisiin käytäntöihin ja laatuun panostamalla on mahdollista…

Hoitotyöntekijä on hoitotyön asiantuntija

Hoitotyöntekijä on hoitotyön asiantuntija.
Hoitotyö vaatii laajaa asiantuntemusta. Tietopohjaa kerrytetään mm. koulutuksen, perehdytyksen sekä täydennyskoulutusten avulla. Hoitotyön eri osa-alueilla tarvitaan erilaista erikoisosaamista riippumatta toiminta-alueesta. Hoitotyö on itsenäinen professio ja hoitotyöntekijöillä on paljon annettavaa moniammatilliseen yhteistyöhön. Ammattietiikka ja laki velvoittavat toteuttamaan hyvää ja näyttöön perustuvaa…