Skip to main content

Näyttövinkki® 10/2023: Mitkä tekijät ovat yhteydessä potilaan arvokkuuden kokemukseen akuutin sairaalahoidon aikana ja miten arvokkuuden kokemusta voidaan tukea?

Näin joulun alla pysähdymme sen tärkeän ajatuksen ääreen, ettei ihmisen arvokkuutta vähennä se, millaisten terveydellisten ongelmien kanssa hän arjessaan kulkee eteenpäin tai kuinka hän näiden haasteidensa kanssa selviytyy. Sairastuminen ja sairaalahoito voivat kuitenkin monin tavoin vaikuttaa siihen, että ihmisen kokemus…

Uusi Hotus-hoitosuositus on julkaistu®: Palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa olevan potilaan läheisten kohtaaminen ja tukeminen

Kuolemaa edeltävää palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa tarvitsee noin 30 000 suomalaista vuodessa. Palliatiivisella hoidolla tarkoitetaan kuolemaan johtavaa tai elämää uhkaavaa sairautta sairastavan potilaan ja hänen läheistensä yksilöllistä, kokonaisvaltaista ja aktiivista hoitoa. Sen tarkoituksena on kärsimyksen ehkäisy ja lievittäminen sekä elämänlaadun…

Tiedote uusi Hotus-hoitosuositus: Aikuispotilaan normotermian ylläpito perioperatiivisen hoitoprosessin aikana

Aikuispotilaan normotermian ylläpito perioperatiivisen hoitoprosessin aikana.
Hypotermia riski Leikkaustoimenpiteisiin ja niihin liittyviin anestesioihin liittyy riski tahattomaan alilämpöisyyteen eli hypotermiaan. Hypotermiaa esiintyy kehittyneistä lämmitysmenetelmistä huolimatta jopa 21–90 %:lla leikkauspotilaista. Hypotermian riskitekijöitä ovat esimerkiksi yleisanestesia, sentraaliset puudutukset ja potilaaseen liittyvät tekijät, kuten ikä, alhainen painoindeksi ja monet perussairaudet.…

Blogivieraana Arja Holopainen – Teemme tätä kansalaisia varten

”Olemme kaikkien hoitotyöntekijöiden asialla, ja lopulta, teemme tätä työtä potilaiden ja asiakkaiden parhaaksi.” – Arja Holopainen, tutkimusjohtaja, Hotus Tuoreimmassa Hotus-blogissa vieraana ollut Arja Holopainen painottaa, että näyttöön perustuva toiminta ei ole erillistä eikä päälle liimattua toimintaa arjen hoitotyössä, vaan se…

Oikein otetut ja analysoidut näytteet diagnoosin ja hoidon perustana – näin myös Covid19-pandemiassa

Hotus-hoitosuositus: Onnistu laboratorionäytteissä - suositus tutkimusten valinnasta, potilaan tunnistamisesta ja ohjaamisesta.
Ennen Covid 19-pandemiaa Suomessa tehtiin vuosittain arviolta noin 80 miljoonaa laboratoriotutkimusta. Tähän mennessä yksinomaan koronavirusnäytteitä on otettu yli 6 miljoonaa. Näytteenottoon on nopealla tahdilla koulutettu terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Koulutus onkin erittäin tärkeää, sillä vain oikein otettu ja analysoitu näyte mahdollistaa oikean…

Uutinen Hotus-hoitosuositus: Onnistu laboratorionäytteissä – suositus tutkimusten valinnasta, potilaan tunnistamisesta ja ohjaamisesta

Hotus-hoitosuositus: Onnistu laboratorionäytteissä - suositus tutkimusten valinnasta, potilaan tunnistamisesta ja ohjaamisesta.
Tiesitkö, että Suomessa tehdään vuosittain noin 80 miljoonaa laboratoriotutkimusta eli runsaat 10 tutkimusta henkeä kohti? Näihin tutkimuksiin liittyy näytteenottokertoja arviolta noin 10–20 miljoonaa. Virheistä on merkittävää haittaa Tapahtumat ennen näytteen saapumista laboratoriolaitteelle, eli laboratoriotutkimuk­sen preanalyyttinen vaihe, aiheuttaa potilaan turvallisuudelle useammin…